مددکاری اجتماعی


تعریف:‌

وقتي سخن از مددکاري مي‌شود بسياري از افراد به ياد زندان‌ها يا پرورشگاه‌ها مي‌افتند که در آنجا افرادي به نام مددکار در دفتر يا واحد مددکاري فعاليت مي‌کنند. اما حرفه مددکاري به فعاليت در دو مکان فوق محدود نمي‌شود. بلکه مددکاري اجتماعي، يکي از رشته‌هاي کاربردي است که فارغ‌التحصيل آن بايد بتواند در مراکز مختلف با استفاده از روش‌ها و تکنيک‌هايي که آموزش ديده است، وارد زندگي انسان‌هايي شود که به هر دليل اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و خانوادگي دچار مشکل بوده و نمي‌توانند مشکل خود را به تنهايي حل کنند يا منشأ مشکل خويش را تشخيص بدهند.در واقع اين افراد مي‌توانند به ياري مددکارمشکل خويش را شناخته وحل نمايند. بنابراين اگر بخواهيم اين رشته را به طور خلاصه معرفي کنيم، بايد بگوييم که هدف رشته مددکاري اين است که به افراد نيازمند به خدمات اجتماعي کمک کند تا خود را بيابند، مشکل خويش را بشناسند و سپس راه حل آن را پيدا کنند.

توانایی:‌

يک‌ مددکار بايد داراي‌ توانمندي‌هاي‌ روحي‌ خاصي‌ باشد؛ يعني بايد روحيه‌اي‌ قوي‌ داشته‌ باشد تا بتواند مشکلات‌ و معضلاتي‌ را که‌ در زندگي‌ انسان‌ها مي‌بيند، تحمل‌ کند پس‌ بايد پذيرفت‌ که‌ افراد زودرنج‌ و بسيار حساس‌ و عاطفي‌ به‌ درد اين‌ رشته‌ نمي‌خورند. در ضمن‌ يک‌ مددکار نبايد در گفتگو و ارتباط‌ برقرار کردن‌ با ديگران‌ دچار مشکل‌ شود و در نهايت‌ يک‌ مددکار بايد خود را به‌ خوبي‌ بشناسد چون‌ اگر خود را نشناسد، نمي‌تواند به‌ ديگري‌ شناخت‌ بدهد و او را کمک‌ کند.

دروس رشته:‌

توان بخشی گروه های خاص/ مددکاری فردی/ پویایی گروهی/ مددکاری جامعه ای/ تغذیه / روانشناسی مرضی

گرایش های کارشناسی:

اين رشته در کارشناسي گرايش ندارد.

امکان ادامه تحصیل:‌

در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش مددکاری اجتماعی قابل تحصیل میباشد.

تا مقطع دکترا امکان ادامه تحصيل وجود دارد

بازار کار‌:

فارغ‌التحصيلان‌ اين‌ رشته‌ به‌ دليل‌ تجربه‌ ناشي‌ از 24 واحد كارورزي‌ در 6 واحد مستقل‌ و 2 سال‌ طرح‌ در سازمان‌ها و مؤسسه‌هاي‌ دولتي‌، از موقعيت‌ شغلي‌ مناسبي‌ برخوردار هستند. در واقع‌ هر جايي‌ كه‌ اداره‌ رفاه‌ يا امور اجتماعي‌ هست‌، مددكار اجتماعي‌ مي‌تواند در آنجا حضور داشته‌ و مسؤوليتي‌ را بر عهده‌ بگيرد. در نتيجه‌ فارغ‌التحصيلان‌ اين‌ رشته‌ مشكل‌ اشتغال‌ ندارند.