علم اطلاعات و دانش شناسی
تعریف:
پيشرفت هاي سريع علمي و افزايش ميزان انتشارات مکتوب و غير مکتوب فرايند دستيابي به اطلاعات را پيچيده و مشکل کرده است. ضرورت برخورد علمي و فني مناسب با رشد روز افزون انتشارات براي ذخيره و بازيابي اطلاعات به منظور تسريع و افزايش دسترس پذيري آن براي همه کاربران در سطوح مختلف جامعه اهميت رشته علم اطلاعات و دانش شناسي را افزون کرده است.
توانایی:
هر فردي که دامنه مطالعات او گستردهتر باشد، قابليت پيشرفت بيشتري در اين رشته دارد. زيرا قناعت به دانستههاي موجود و خود را بينياز از ارتقاء و بهبود دانش و معرفت دانستن، آفتي خطرزا براي رشته کتابداري است. فراگيري آهسته و پيوسته و شکيبايي و بردباري در برخورد با اطرافيان و پرسش کنندگان نيز دو ويژگي عمدهاي است که دانشجويان اين رشته بايد در خود بپرورانند.
دروس رشته:
روانشناسی عمومی / مبانی جامعه شناسی/ تاریخ ادبیات / تاریخ فلسفه / کتابخانه و کتابداری/ اداره کتابخانه
گرایش کارشناسی:
اين رشته در کارشناسي گرايش ندارد.
امکان ادامه تحصیل:
در مقطع کارشناسي ارشد داراي گرايش هاي مديريت اطلاعات،مدیریت کتابخانه های .دانشگاهی، مطالعات کتابخانه های عمومی ،مدیریت کتابخانه های دیجیتال، علم سنجی و مطالعات آرشیوی می باشد
امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری وجود دارد.
موقعیت شغلی:
کتابخانههاي عمومي در سراسر کشور و کتابخانههاي مدارس در مقاطع مختلف هنوز چشم به راه کتابداراني هستند که دورههاي دانشگاهي را طي کرده باشند. کتابخانههاي دانشگاهي و تخصصي و مراکز اطلاعرساني نيز هنوز آماده پذيرش فارغالتحصيلان اين رشته هستند.